Optical Glass House by Hiroshi Nakamura & NAP


A tree-filled courtyard is glimpsed through the shimmering glass-brick facade of this house in Hiroshima, designed by Japanese architect Hiroshi Nakamura .

Continue reading Optical Glass House by Hiroshi Nakamura & NAP

Advertisements

sharma springs


Source: sharma springs

sharma springs


Sharma Springs was designed for the Sharma family as a jungle fantasy escape. It is a 6-level, 4-bedroom 750sqm home overlooking the Ayung river valley, built almost entirely of bamboo.
The entry to the house is via a dramatic tunnel-bridge that brings you directly to the open air living, dining, and kitchen spaces on the 4th level. The staircases circle around the central tower to the levels below: kids play room, as well as four bedrooms and a library that each enclose for air-conditioning with full length spinning glass windows.

Continue reading sharma springs

BIO ROBOT REFRIGERATOR: THE FRIDGE DOES NOT CONSUME POWER


Created by the engineering student Russian Yuriy Dmitriev, the fridge of the future is bio compatible and cheap: not powered by electricity, but cooled using a special gel of bio polymers.
In full accord with the dictates of environmental sustainability, which is so much talk in recent times, comes from Russia an invention really extraordinary, destined to profoundly change the domestic consumption of electricity and the resulting impact on the environment.

This is Bio Robot Refrigerator, a refrigerator that does not consume electricity and that was presented on the Electrolux Design Lab 2010 (contest of ideas promoted by the Swedish multinational of the appliance) which, that year, had as its theme “The second age of space“; the scientist, were called upon to carry out projects of appliances that can be used at a distance of 40 years in an imaginary home of the future.

Bio-Robot-Refrigerator

The bio-fridge of young Dmitrev cools the foods through a special gel substance consists of biopolymers (a biological macromolecule ), which absorb heat from the outside in the form of infrared rays and radiate it in the form of rays which have different wavelengths. The cooling of the food takes place by the phenomenon of luminescence, or the emission of light produced not for thermal reasons but for effect of the particular chemical processes.

Another advantage of the Bio Robot, in addition to the zeroing of the bills and environmental impact of 0, is that it is absolutely silent and takes up little space. The appliance, in fact, very thin and can be placed anywhere (within the limits it can also hang from the ceiling!). On the other hand the appliance does not provide for the existence of the door and the shelves, making the foods and beverages immediately available.

Bio-Robot-Refrigerator-1

Each product will be stored taking into account its ideal temperature. Recall that this gel is extremely elastic, non-staining, leaves no residue and is suitable for any type of form.

The Bio-robot, appliance absolutely innovative and beautifully designed, with a good chance in the near future will be launched in the market, radically changing the habits of users and consumers.

bio-robot

Work oasis: Office and showroom for fashion label in Kobe


Architect: Yuko Nagayama & Associates, Tokyo, Japan
Location: 1-2-19 Toyo-Boulevard 102 Kaigandori, Chuo-Ward, Kobe, Japan

Project data

Client: Au gré du vent Ltd., Kobe
Landscape architect:
Toshiya Ogino, Osaka
Usable spance:
144 m²

Completion: 2010

The foothills of Mount Rokko on Japan’s Honshu island reach down like lava flows towards Kobe, seemingly pushing the city to the shores of the sea. While the densely wooded, 931-metre-high mountain serves as a local recreation area, it is barely discernible in the street canyons of the city. Thus when the architect Yuko Nagayama and the landscape planner Toshiya Ogino were commissioned to design a showroom for the Sisii fashion label not even two kilometres from this landscape, they decided to bring the woods into its interior.GRID-2014-3-Sisii-Yuko-Nagayama-Daici_Ano-1_03 (2)

Employees and customers entering the showroom with its integrated office areas take four steps up from the street and immediately find themselves on steel-plate pathways leading between oases of green. The flooring, which is black in colour due to the phosphoric acid with which the steel was galvanised, continues through the interior and in places is folded up towards the ceiling to form partitions, or cut away altogether to reveal sunken spaces where meetings are held or employees are able to work undisturbed.

GRID-2014-3-Sisii-Yuko-Nagayama-Daici-Ano-2_03

At this lower level the surface of the flooring is repeated on table tops, while wooden compartments installed beneath the raised floor act as storage space for less decorative but indispensable items such as folders, printers and other office materials. Here and there the steel membrane has the appearance of being punctured by greenery, as if nature were forcing its way through the man-made floor surface with trees, shrubs, ferns and moss growing between lava stones in a complex solution made up of planter troughs, and watering, drainage and ventilation systems.

GRID-2014-3-Sisii-Yuko-Nagayama-Daici-Ano-3_03Office and showroom for fashion label in Kobe by Yuko Nagayama & Associates

Visit site:www.detail-online.com

THE SLEUK RITH INSTITUTE by ZAHA HADID


Zaha Hadid has launched a design for the Sleuk Rith Institute, the office’s first project in Cambodia and its first ever wooden construction. The building, situated in Phnom Penh, will act as a genocide memorial and also provide space for a museum, research centre, graduate school, archive and library focused on the atrocities committed by the former Cambodian regime, Khmer Rouge.

Architect /Interior Designer


  • Company Name:Green Solution Group
  • Employment Type:Full Time
  • Monthly Salary:Unspecified
  • Job Role:Interior Designer

Continue reading Architect /Interior Designer

%d bloggers like this: